Úterý

7. května 2024

Nyní

13°

Zítra

14°

Svátek má

Novinky na trhu: mobilní roboty s navigací ANT a superrychlým nabíjením

17. 1. 2024 Autor: Petr Sedlický

page.Name
Nizozemská společnost Karter uvedla tři nové mobilní roboty zaměřené na aplikace pro intralogistiku, výrobu a zemědělství. Jsou navrženy pro přepravu těžkých výrobků. Technologie autonomní navigace (ANT) BlueBotics, která je integrována do AMR Karter, disponuje přesností ±1 cm / ±1° a serverovým softwarem ANT.

Nové automatické mobilní roboty (AMR) Karter jsou prvními výsledky technického partnerství se švýcarskou firmou BlueBotics pro systémy řízené její technologií autonomní navigace (ANT), jichž je po celém světě v provozu už více než 4000. Využívají přirozenou navigaci BlueBotics ANT, takže nevyžadují žádné trvalé změny infrastruktury, jako je pokládání magnetické pásky nebo instalace reflexních terčíků.

Spolehlivý dříč

Mobilní roboty byly navrženy pro přemísťování palet s těžkými díly a manipulaci s jinými náklady pomocí bezpečnostních laserů pro navigaci a vyhýbání se překážkám. Podle výrobce jsou budoucností manipulace s materiálem, jelikož snižují závislost na lidech při provádění opakujících se úkolů náročných na práci a mohou pomoci snížit náklady a zvýšit bezpečnost zajištěním předvídatelných a spolehlivě prováděných úloh.

Karter Mono

Transportní robot AMR Mono zvládne válečkové klece o hmotnosti až 1500 kg.

Jde o modely: Karter Kompakt – automatizovaný paletový vozík s nosností až 1500 kg, dále Karter Lyft – autonomní nízkoúrovňový AMR schopný přepravovat palety o hmotnosti až jedné tuny a Karter Mono – transportní AMR určený k efektivní přepravě široké škály užitečného zatížení, jako jsou boxy o hmotnosti až 1500 kg.

Přináší interoperabilitu

Novinky přinášejí na trh AMR novou úroveň flexibility a obratnosti. Jsou vysoce kompaktní a mohou se dobít během okamžiku. Díky navigační technologii ANT jsou přesné, spolehlivé, rychle se zprovozňují a jsou okamžitě připraveny pro vozový park. Jsou schopny osmihodinového provozu po pouhých 10 minutách nabíjení a lze je snadno integrovat do stávajících operací.

Tyto robotické vozíky jsou také plně interoperabilní a použitelné samostatně nebo v propojeném vozovém parku AMR – dokonce i s jinými vozidly poháněnými ANT – pomocí serverového softwaru BlueBotics.

vozík Karter

Nízkoúrovňový AMR Karter Lyft je schopný manipulovat s paletami o hmotnosti až 1000 kg.

Rozhraní API serveru ANT umožňuje také připojit instalaci Karter k systémům řízení skladu (WMS), řízení výroby (MES) nebo softwaru pro plánování podnikových zdrojů (ERP). A podle BlueBotics mohou také bezproblémově komunikovat se zařízeními, jako jsou automatické dveře a výtahy.

Foto: BlueBotics, Karte. Zdroj: časopis Robotic journal