Neděle

19. května 2024

Nyní

14°

Zítra

17°

Svátek má

PST CLC Mitsui-Soko v souvislosti s posílením linky z Antwerp-Bruges rozšíří služby první a poslední míle

30. 4. 2024

page.Name
Společnost PST CLC Mitsui-Soko pro své klienty využívá železniční spojení mezi belgickými přístavy Antwerp-Bruges a Českou republikou, konkrétně terminálem v Lovosicích. V létě se počet spojů navýší. Tuto linku provozuje belgická společnost ECS v návaznosti na přepravy z Velké Británie, Irska a zemí Beneluxu. PST CLC Mitsui-Soko v rámci těchto přeprav z terminálu v Lovosicích realizuje i přepravy první a poslední míle.

Přepravy jsou zajišťovány v pětačtyřicetistopých kontejnerech, které jsou snadno manipulovatelné. Tyto přepravy jsou tedy i velmi bezpečné. „V případě Anglie dochází k překládce na loď a v Anglii je buď část realizována dále po železnici, případně tahačem,“ popisuje Jan Bláha, ředitel přeprav společnosti PST CLC Mitsui-Soko.

Intermodální řešení pro přepravy z a do Anglie, Irska, Holandska a Belgie

Zhruba před rokem došlo k rozšíření na dvě pravidelná vlaková spojení týdně z Belgie a do Belgie. „Během léta se plánuje další navyšování těchto spojů na tři spojení týdně. Naše nabídka zajištění první a poslední míle z terminálu v Lovosicích nám dává možnost nabízet toto intermodální řešení pro přepravy z a do Anglie, Irska, Holandska a Belgie,“ konstatuje Jan Bláha. Jedná se tedy o další rozšíření portfolia služeb společnosti. „Zvýšení počtu linek pro nás znamená zvýšení objemů přeprav,“ dodává Jan Bláha.

Zelené řešení je „in“

Doplňuje, že toto intermodální řešení je v současné době velmi „in“, protože jde o takzvané „zelené“ řešení. Je totiž v rámci přeprav využívána železniční přeprava, která se považuje za nenáročnou na produkci emisí.