Neděle

19. května 2024

Nyní

16°

Zítra

19°

Svátek má

Pavel Sovička o budoucnosti developmentu v ČR. Kde se bude stavět?

22. 12. 2023

Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni, popisuje, jaká bude budoucnost developmentu v ČR. Jak si komplikujeme situaci ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi? Co nefunguje? Co je boj na dlouhou trať? O jaké regiony bude zájem? Kde se bude stavět? Jak může zamíchat kartami elektromobilita?

Pavel Sovička uvádí, že rok 2023 byl pro Panattoni v ČR rokem plným pozitivních změn. Firma rostla. Implementovala změny v rámci managementu a dokončila řadu projektů. Pavel Sovička prozradil, v jakých lokalitách plánuje projekty na příští rok. Velký počet projektů se připravuje například na Karlovarsku, stranou ale nezůstává ani Moravskoslezský kraj (zejména vlajkové projekty Mošnov a Barbora).

Investice do vybavení budov ze strany investorů přesahují investice do nájmu budov. Petr Neckař s Pavlem Sovičkou mluvil také o využití brownfieldů. Je jich hodně, ale ne vždy jsou vhodné pro průmyslovou výstavbu.

Pavel Sovička mluvil i o údělu promyslových developerů v ČR a pobídkách. ČR ve srovnání s jinými státy pokulhává snad ve všem. Kde jsou problémy? Nejen to se dozvíte ve videopodcastu.