Neděle

19. května 2024

Nyní

17°

Zítra

20°

Svátek má

Chytrý výrobní a logistický partner: nové mobilní roboty KUKA splňují očekávání moderní výroby

16. 1. 2024

page.Name
Představujeme dva neúnavné pomocníky, kteří jsou optimálně vybaveni pro výrobní závody i sklady a jsou ideálními partnery pro koncept Průmysl 4.0. Společnost KUKA rozšiřuje svou řadu autonomních mobilních robotů o kolaborativní přírůstek KMR iisy a novou mobilní platformu KMP 1500P. Pro flexibilitu a spolehlivost v náročných podmínkách v sobě KMR iisy plně integruje kolaborativního robota a přepravní platformu, zatímco KMP 1500P představuje inovativní mobilní bázi.

Mobilní kobot KMR iisy se rychle a bezpečně pohybuje v pracovním prostoru a lze jej flexibilně používat na montážních pracovištích, v intralogistice i jako robotický servisní systém. Zahrnuje kolaborativního robota LBR iisy, volitelně s nosností 11 nebo 15 kg, a mobilní platformu, která unese dalších až 200 kg. Kromě certifikace ESD nabízí KMR iisy provoz s nízkými emisemi pro použití v čistých prostorách. Jeho programovací panel smartPAD ovládá robota i mobilní platformu, aniž by bylo zapotřebí další ovládací zařízení.

Maximální výkonnost a operativa

Mobilní platforma KMP 1500P je průkopnické automatizační řešení pro optimalizaci intralogistických procesů. Dokáže přepravit až 1,5 tuny materiálů a výrobků se zdvihem 60 mm a velkou přesností polohování. Je nepostradatelným pomocníkem při přípravě zboží, zásobování linek i buněk materiálem a dopravě výrobků v technologickém řetězci.

roboti kuka

AMR jsou efektivní a úsporní

Nová generace autonomních mobilních robotů KUKA splňuje soudobé požadavky Logistiky 4.0, vyznačuje se inteligencí, flexibilitou, bezpečností a snadným ovládáním. Zvolte opci 3D kamery, bezpečnostního laserového skeneru nebo třídu krytí IP54, chcete-li zajistit spolehlivou ochranu robota, jeho nákladu i pracovního prostředí.

Díky diferenciálnímu pohonu a flexibilitě vynikají tyto platformy v dynamickém i složitém prostředí a také autonomně a efektivně přizpůsobují své trasy. Indukční inteligentní nabíjení 24 hodin denně, 7 dní v týdnu dává prostor pro nabíjení robotů v nabíjecí stanici nebo během pracovního procesu.

Případná údržba je snadná a rychlá jak u modelu KMR iisy, tak i snadno vyměnitelné řídicí a spínací elektronice u modelu KMP 1500P. Nový bystrý správce vozového parku těchto platforem KMReS výrazně zjednodušuje integraci a poskytuje tak nákladově efektivní a bezpečné řešení.

Snadno ovladatelné mobilní roboty KUKA zlepšují procesy v (intra)logistice, zkracují čas a snižují náklady. To je výhodné jak pro velké společnosti, tak i pro malé a střední podniky.

Kuka