Neděle

19. května 2024

Nyní

17°

Zítra

20°

Svátek má

Společnost Reflaunt si vybrala DHL Supply Chain jako poskytovatele smluvní logistiky

7. 3. 2024

page.Name
Společnost Reflaunt, technologická platforma v odvětví obchodu s použitou módou, jmenovala společnost DHL Supply Chain svým novým poskytovatelem smluvní logistiky. Nové partnerství rozšíří potenciál firmy Reflaunt a ještě více změní dynamiku prodeje použité módy. Spolupráce obou společností v oblasti cirkulární módy umocňuje jejich úsilí o výjimečné služby a udržitelnost.

Největší překážkou v obchodu s použitou módou jsou omezené možnosti pro dosažení značného rozsahu kvůli nekonzistentní infrastruktuře a vysokým nákladům na pořizování a digitalizaci zásob zboží. Po úspěšném jednoletém pilotním projektu s DHL Supply Chain v Polsku bude nyní společnost Reflaunt schopna nabídnout svým zákazníkům platformu, která nově definuje způsob, jímž značky realizují svůj obchod s použitou módou. Nová platforma kombinuje rozšiřitelnost, infrastrukturu a řízení nákladů. DHL Supply Chain bude z pověření firmy Reflaunt řídit logistický proces – od manipulace s módními kousky přebíranými z domácností zákazníků přes prohlídku zboží, jeho třídění, fotografování a vkládání do digitálního systému s patentovanou technologií společnosti Reflaunt až po základní logistické funkce řízení skladových zásob, skladování, přípravy zboží k odeslání a jeho rozvoz.

Velké úspěchy s prestižními značkami

Reflaunt nabízí dvě specifické služby přizpůsobené odlišným potřebám značek: Concierge, exkluzivně koncipovanou pro luxusní značky a maloobchodníky, a Takeback, vhodnou pro jakoukoli módní značku se silným zaměřením na loajalitu zákazníků. Tyto služby jsou již provozovány se značkami, jakými jsou Net-a-porter, Harvey Nichols, Balenciaga a Altuzarra. Obě služby jsou kompletně integrovány do evropské sítě skladů DHL Supply Chain a zajišťují maximální spokojenost zákazníků.

Maximalizace přímého prodeje, minimalizace složitosti

V současnosti leží v šatnících zákazníků ladem móda v odhadované hodnotě 2,1 bilionu USD. Nabytí, zpracování a prodej těchto zásob je pro módní značky i platformy obchodující s použitou módou největší výzvou. Reflaunt pokrývá více než 30 platforem včetně platforem Poshmark, Vestiaire Collective, Rebelle, eBay a luxusních obchodů, jakými jsou Level Shoes, Yoox a Saks OFF 5th. Společnost Reflaunt bude se svým novým logistickým partnerem schopna maximalizovat přímý prodej zboží včetně vratek a značkám bude poskytovat komplexní řešení, které sníží složitost trhu s použitou módou.

„DHL Supply Chain se maximálně snaží zůstat v čele a určovat vývoj udržitelných obchodních praktik. Roky již pomáháme našim klientům zjednodušovat jejich provozní činnosti v oblasti e-commerce a řešíme narůstající problémy, jakým jsou vratky, a to především v nejnáročnějším módním průmyslu. Naše know-how pro řešení logistiky a vratek, ve spojení s naším postavením v logistice, je v naprostém souladu s technologií společnosti Reflaunt. Tato spolupráce se tak na trhu a pro naše současné zákazníky profiluje jako rozšiřitelná varianta obchodu s použitou módou,“ říká Massimo Degiorgi, viceprezident společnosti DHL Supply Chain, odpovědný za obchodní rozvoj e-commerce a maloobchodu v oblasti EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika).

Cirkulární dodavatelský řetězec

„Po mnoho let se prodej nové a použité módy pohyboval v oddělených prostorech. Od značky jste si koupili módní kousek, a pak ho prodali ve zcela odlišném prostředí. Byl to oříšek pro uživatele i značky. Reflaunt tento postup mění a boří stěny, které oddělují zboží z první a druhé ruky a obchody s novým a použitým zbožím. Naše spolupráce s DHL otvírá bránu dokonale cirkulárnímu dodavatelskému řetězci. Představte si jedno místo, které vyřizuje objednávky nového zboží, vratky, řídí prodej použitého zboží a zajišťuje další řešení na konci životnosti produktu, například recyklaci. Je to revoluční know-how, které Reflaunt přináší provozovatelům dodavatelských řetězců. Spojení s DHL je opravdovým vítězstvím,“ dodává Stephanie Crespinová, generální ředitelka společnosti Reflaunt.

Toto partnerství je velkým pokrokem v evoluci prodeje použité módy. Reflaunt nabídne značkám rozšiřitelné a ekonomicky výhodné řešení prodeje použitého zboží, které je dokonale integrováno do jejich poprodejních služeb. Je to začátek nové éry cirkulární módy.