Neděle

19. května 2024

Nyní

17°

Zítra

20°

Svátek má

Představujeme porotce soutěže The Best of Czech and Slovak Logistics

11. 8. 2023

page.Name
První ročník soutěže The Best of Czech and Slovak Logistics již zná své porotce. Jejich počet bude ještě rozšířen. V soutěži The Best of Czech and Slovak Logistics budou oceněny nejlepší logistické projekty, produkty, služby či řešení, které byly realizovány v České republice a na Slovensku od 1. 1. 2022 do 30. 7. 2023.

Porotci soutěže The Best of Czech and Slovak Logistics 

Představujeme porotce.

Ing. Václav Cempírek, Ph.D., DBA, rektor Vysoké školy logistiky a prezident České logistické asociace

Profesor Václav Cempírek je jednou z nejváženějších a nejuznávanějších osobností české logistiky. Je považován za legendu české logistiky. V roce 1973 absolvoval Střední průmyslovou školu železniční v České Třebové, na což navázal studiem na Vysoké škole dopravy a spojů v Žilině, Dopravní fakultě Jana Pernera v Pardubicích a dále postgraduálním studiem na Evropském institutu pro postgraduální vzdělávání při Technické univerzitě Drážďanech.

V rámci své praxe působil u tehdejších Československých státních drah a později rozvíjel kariéru pedagogického pracovníka. Tu začal nejprve na Střední průmyslové škole železniční v České Třebové jako odborný učitel, odkud v roce 1990 přešel na Vyšší dopravní akademii, kde se o tři roky později stal zástupcem ředitele pro vyšší studium. Roku 1996 se stal docentem na Univerzitě Pardubice a roku 2008 profesorem.

Ing. Petr Rožek, Ph.D., výkonný ředitel Svazu spedice a logistiky ČR

Petr Rožek je celoživotně spojen s dopravou a logistikou. Po absolvování studia na VŠE v Praze nejprve v oboru námořní dopravy a zasílatelství, po zahraniční praxi pak opět v námořní a kombinované dopravě. Od roku 2006 pracoval ve vrcholných provozních pozicích v logistických gigantech Schenker a Dachser.

Od roku 2018 řídí denní běh Svazu spedice a logistiky ČR a zastupuje Česko v pracovních skupinách sdružení FIATA, především se zaměřením na digitalizaci v dopravě a zasílatelství. Na základě dokončeného doktorského studia na Univerzitě Pardubice věnuje svůj čas i výuce a poradenství.

Jaroslav Bazala, Ph.D., ALog., prezident Logistické akademie

Jaroslav Bazala je prezidentem Logistické akademie, zakládajícím členem Komory logistických auditorů v ČR a na Slovensku, členem americké asociace APICS a majitelem společnosti PQL poradenství pro kvalitu a logistiku, s.r.o. Pořádá prestižní oborovou konferenci Logistics Ride.

Jan Šáli, předseda rady Komory Logistických Audítorov Slovenska

Jan Šáli se specializuje na návrhy a realizace efektivních přepravních a skladovacích systémů pro interní logistiku. Zaměřuje se také ba oblast automatizace intralogistiky.

Ing. Tomáš Martoch, senior manažer Česko-Slovenské Iniciativy ECR, GS1 Czech Republic

Tomáš Martoch je absolvent Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině. Před nástupem do GS1 Czech Republic působil od roku 2001 ve společnosti Deloitte Central Europe na pozici ředitele konzultačních služeb.

V roce 2008 nastoupil do GS1 Czech Republic a od 2011 je odpovědný za celkovou koordinaci a management všech aktivit Česko-Slovenské Iniciativy ECR, v které jsou zastoupeni nejvýznamnější dodavatelé v sektoru rychloobrátkového zboží, maloobchodních řetězců a poskytovatelů služeb. Je nadšeným propagátorem spolupráce mezi dodavateli a obchodníky a témat udržitelnosti, zahrnující snižování plýtvání potravinami, odpadem z obalů a snižování CO2. V současnosti je Tomáš Martoch rovněž aktivním členem evropského řídícího výboru programu pro udržitelnou logistiku Lean & Green.

Bc. Martin Hubeňák, zástupce přístavu Port of Antwerp pro střední a východní Evropu

Martin Hubeňák, žijící ve Starém Jičíně poblíž hranic s Polskem a Slovenskem v České republice, zasvětil celý svůj dosavadní profesní život oblasti logistiky.

Získal bakalářský titul v oboru Management a Ekonomie na škole Ostrava Business School. Svou kariéru zahájil v roce 2001 a získal bohaté operační zkušenosti v oblasti dodavatelského řetězce, skladování a přepravy nákladu v prestižních organizacích, jako je Exel/DHL, DB Schenker (kde zastával pozici projektového manažera) a Transpoint International (kde působil jako generální ředitel). V roce 2012 se otevřela nová kapitola, kdy Martin přijal pozici ředitele logistiky a plánování výroby ve společnosti Vítkovice Steel.

Od března 2017 působí Martin Hubeňák jako zástupce přístavu pro střední a východní Evropu, s důrazem na Českou republiku, Slovensko a Polsko, v renomovaném Přístavu Antverpy-Bruggy. Je klíčovým spojem, který podporuje spolupráci a rozvoj obchodu v těchto regionech.

Ivan Škalda, ředitel logistiky společnosti Tescoma a člen Komory logistických auditorů

Ivan Škalda působí od roku 1992 v obchodní společnosti TESCOMA s.r.o., kde zastává pozici ředitele logistiky a je členem top managementu společnosti.Zodpovídá za strategické řízení, logistické projekty, procesní optimalizaci a rozvoj firemních aplikací v oblasti ERP systému SAP. V rámci informačního systému SAP je specialistou na moduly řízení skladu WMS, MM, PM a QM.

Od vzniku firmy se podílel se na koncepci skladování, řízení zásob a distribuce zboží. Na investičních realizacích společnosti Tescoma také působil jako dozor investora. Je členem Komory logistických auditorů a členem rady KLA za sekci informatiky.

Mgr. Petr Neckař, DiS., šéfredaktor odborného logistického portálu Logistika.Tv

Petr Neckař je odborným logistickým novinářem, o logistice píše více než deset let. Je jednatelem společnosti PN média s.r.o., která se zaměřuje i na PR pro logistické a výrobní společnosti. Novinářem je od roku 1999. Je absolventem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kde studoval obor Marketingová komunikace.

PhDr. Josef Vališka, šéfredaktor časopisu Robotic Journal

Josef Vališka se coby šéfredaktor časopisu Robotic Journal zaměřuje na oblasti robotiky a automatizace a s nimi souvisejících oborů. Je absolventem Univerzity Karlovy.

Petr Sodomka, Head of Supply Chain Management, Vitesco Technologies Czech Republic

Petr Sodomka má za sebou 24 let v rámci autoprůmyslu, z toho 13 let v logistice, která mu ze všech oblastí nejvíce přirostla k srdci. Aktuálně pracuje na pozici vedoucího logistiky ve společnosti Vitesco Technologies Czech Republic s.r.o., závod Trutnov.

Ing. Veronika Kozelková, Ph.D., spolumajitelka časopisu Packaging Herald

Veronika Kozelková se v časopisu Packaging Herald věnuje marketingu, obchodu i žurnalistice. Časopis Packaging Herald je známý moderní B2B magazín o novinkách a trendech v obalovém průmyslu a souvisejících odvětvích. 

👉 Pravidla soutěže a přihláška ZDE.